Läs senare

Min dag på jobbet: Veronica Ferm

04 Sep 2016

08:00

Foto: Veronica FermMin dag börjar med att jag träffar styrgruppen för naturvetenskap och teknik. Förskolorna i Hålabäck har en studiecirkel med fokus på NT-frågor, där vi satsar mycket på det kollegiala lärandet. Jag är med som en av handledarna. I dag ska vi planera inför höstens träffar. Vi tar med pedagogernas önskningar, samtidigt som vi tittar på forskningen. Organiserat kaos kan vi kalla det!

 

11:00

Foto: Veronica FermPå förmiddagen hinner jag med handledning på en förskola, där fokus ligger på gruppen. Jag träffar de flesta arbetslag en gång per månad, för att få kontinuitet och möjlighet att följa upp. Jag brinner för dessa handledningar och lär mig väldigt mycket i mötet med pedagogerna. Mitt mål är att de ska känna likadant när de går från en handledning.

 

12:00

Foto: Veronica FermDags för lunch. Jag har mitt kontor på en skola. Därför äter jag i personalrummet. Passar på att läsa tidningen då jag inte hann med det vid frukosten. I dag fick jag sitta alldeles själv, vilket kan vara skönt efter en förmiddag med många diskussioner. Ibland kommer det in elever eller lärare som vill prata, vilket gör att jag får en inblick i skolans värld. Det gör det lättare att samarbeta vid övergången från förskola till skola.

 

13:00

Foto: Veronica Ferm

Jag prioriterar att göra många besök ute i verksamheten på förskolorna. Det brukar uppskattas av både pedagoger och barn. I dag blir jag bjuden på glass i kiosken. Fördelen för mig som besökare är att jag kan vara med barnen fullt ut. Och det gör mig närvarande i mötet. Jag känner mig alldeles lycklig när det bubblar av lek överallt.

 

 

15:00

Foto: Veronica Ferm

Under läsåret har jag gått en handledarutbildning i Halmstad för att handleda i Läslyftet. Vi är tre personer från förskolan som ingår i ett pilotprojekt som ska starta under hösten. Vi kommer även att ingå i ett forskningsprojekt med Högskolan i Borås. Spännande! Det blir också nätverksträffar med andra handledare i kommunen. I dag diskuterar vi handledarrollen.
 

 

Foto: Veronica Ferm

Veronica Ferm

Ålder: 43

Gör: Specialpedagog på förskolorna i Hålabäck, Kungsbacka. Samt handledare för Läslyftet.

 

  

Bäst i dag

Alla dessa fantastiska möten med barn och pedagoger.

 

Sämst i dag

Ibland kan jag undra när jag själv ska hinna reflektera kring allt jag är med om under en dag.

 

ur Lärarförbundets Magasin