Läs senare

Hallå där Wern Palmius!

Rådgivare på SPSM, som fått priset Skolkurage av organisationen Elevens rätt, som arbetar för allas rätt till en bra skolgång.

16 okt 2016

I motiveringen betonas din insats genom tre ord – kreativitet, kompetens och kurage. Kan du säga något om din kreativitet?

– Jag menar att man måste försöka på alla sätt att ge barn en likvärdig skolgång. Ta en elev som inte har talförmågan. Hur gör man för att en elev som saknar röst ska nå kunskapskravet muntlig framställning? Jag tror att det finns många fler möjligheter än många skolor erbjuder.

Du är rådgivare på SPSM. Berätta något om din kompetens!

– Jag har varit lärare sedan i början av 1970-talet och jobbat på många olika ställen, i grundskolan, med nyanlända, som specialpedagog, med hjärnskadade på Astrid Lindgrens sjukhus. Bland annat. Och sedan jag började här på SPSM har jag läst oerhört mycket om specialpedagogik och bedömningsfrågor.

Och så slutligen kurage. Var har du fått det ifrån?

– Det vet jag inte, men för mig är det självklart att den som har det svårast också ska ha mest stöd. Jag hoppas jag kan ge föräldrar, lärare och skolor lite mod att våga se på regelverket med kreativa ögon och hitta okonventionella lösningar.

ur Lärarförbundets Magasin