Läs senare

Min dag på jobbet

SUSANNE ISAKSSONFölj med specialpedagogen Susanne Isaksson på en arbetsdag!

17 Mar 2017

07:45

Foto: Susanne Isaksson

Börjar dagen på en skola. Här finns en av eleverna med hörselnedsättning som jag träffar kontinuerligt. Eleven har bett mig att besöka klassen och berätta om hur det är att leva med hörselnedsättning och hur vi alla kan hjälpas åt för att skolmiljön ska bli så bra så möjligt. Att arbeta med ljudmiljön både inom förskola och skola ligger mig varmt om hjärtat.

11:00

Specialister på hörsel och syn. Foto: Susanne Isaksson

Nu gäller det att växla om. Sofia Onsbacke som är synpedagog i Region Halland och jag ska träffa arbetslag och rektor på en skola. Det ska handla om anpassningar för ett barn med synnedsättning som ska börja skolan nästa höst. För att allt ska vara på plats till skolstart gäller det att vara ute i god tid.

 

13:00

Bil med sladd. Foto: Susanne Isaksson

När jag är ute på mina besök inom Varbergs tätort cyklar jag ofta. Men i dag är det dags att sätta sig i bilen. När jag åker längre finns det poolbil att tillgå. I Varberg kör vi poolbil som går på el. Bra för miljön! Jag ska åka till Falkenberg för att träffa kollegor inom hörselområdet från andra kommuner i Halland.

14:00

Foto: Susanne Isaksson

Två av mina kollegor inom hörselområdet. Elisabet Winberg, till vänster, arbetar i Falkenberg, Tove Andersson, till höger, arbetar i Halmstad. Vi diskuterar och delar med oss av erfarenheter inom området hörsel. Det är jätteviktigt att ha externa kontakter eftersom jag är ensam inom mitt område i Varberg. Det är inte heller självklart att alla kommuner har hörselpedagoger så jag känner mig lyckligt lottad som har mitt nätverk.

16:30

Tillbaka på kontoret. Foto: Susanne Isaksson

Jag landar på kontoret en stund för reflektion och dokumentation från dagens möten. Att
dokumentera vad jag gjort under dagen är för mig ett bra sätt att summera och fundera över vad som varit bra och vad jag behöver tänka på inför morgondagen.

 

Bäst idag

Att jag har fått samverka med mina externa kontakter, som mitt nätverk i Halland, med kollegor inom hörselområdet och synpedagogen på syncentralen i Halland.

Sämst idag

Just i dag hann jag inte med några personliga möten med ”mina” barn och elever.

 

Susanne Isaksson


Ålder: 56 år.

Gör: Specialpedagog inom hörsel/syn på barn- och elevhälsan i Varbergs kommun

 

ur Lärarförbundets Magasin